skip to Main Content

Deze klederdrachtshow zal worden aangeboden door: Hugo de Graaf en Liena Schuuring, die beide al jaren werkzaam zijn in de ouderenzorg. Hugo en Liena hebben een bijzondere affiniteit met deze doelgroep: ouderen (met dementie). Wij willen graag uw instelling of vereniging de mogelijkheid bieden om de bewoners of leden een geweldige middag of avond te bezorgen.

Tijdens deze afwisselende klederdrachtshow vertelt Hugo de Gaaf u over de oorsprong, de ontwikkelingen en de veranderingen van de klederdracht van Spakenburg en Staphorst. Liena Schuuring zal tijdens deze klederdachtshow deze verschillende kostuums showen. Aan de hand van vele, tastbare voorbeelden wordt u meegevoerd in de wereld van ‘kraplappen’, ‘stipwerk’, sjulken’ en ‘onderrokken’. Een mooie gelegenheid om een uniek stukje cultuurhistorie te leren kennen en inzicht te krijgen in de modegrillen van deze traditionele klederdrachten!

Wij kunnen daarvoor al een tafel inrichten met verschillende materialen om te kunnen bekijken. Wilt u zelf ook in klederdracht, ook dat is mogelijk!
Voor een geheel verzorgende middag of avond vragen wij € 250,- en reiskostenvergoeding € 0,35 ct per km – BTW vrijstelling
Back To Top