skip to Main Content

Hugo de Graaf wilde al van jongs af aan acteur worden en naar de toneelschool in Arnhem. Uiteindelijk koos hij voor een andere richting met meer zekerheid en kans op werk. Hugo begon met acteren in 2001 bij amateur toneelgroep Dynamica in zijn woonplaats Spakenburg met acteur Sjaak Hartog (bekend van Nova Zembla en Moeder ik wil bij de Revu) als docent. Tussen 2002 en 2005 speelde Hugo bij amateur Toneelgroep Klaver-4 in Amersfoort met o.a.: Maria Jissink als regisseuse. In deze periode maakte Hugo ook kennis met improvisatie theater en theatersport. Vanaf 2005 tot aan 2013 speelde Hugo bij de Amersfoortse improvisatie theatersport-groep ZEEP. Docenten waren o.a.: Henk Hofman, Vincent Moes, Ad-just Bouwman en Rod Ben Zeev. In het bijzonder heeft vooral het televisie acteren Hugo altijd aangesproken. In zijn jonge jaren maakte hij samen met zijn broertjes filmpjes die gebaseerd waren op film’s en televisieprogramma’s.

In maart 2016 had Hugo een consult met Harry Klooster (bekende castingdirector van o.a. de soaps GTST, ONM en Goudkust) voor een persoonlijk stukje feedback en advies. Vele acteurs en actrices zijn hun carrière begonnen met een screentest bij Harry Klooster. Hugo figureerde in tv-series en programma’s: In Costa! de TV-serie 3 (2003), In een reconstructie bij Peter R. de Vries (2004) over de Viervoudige moord in Hilvarenbeek. Hugo speelde de rol van van Frank Taminiau. In 2005 was Hugo even te zien in GTST, ONM en als verpleger in de film Emergo, een film van Arya Tariverdi. In 2007 mocht Hugo twee avonden meespelen in het theaterstuk Zeg ‘ns AAA, geproduceerd door Ruud de Graaf en Hans Cornelissen.

In 2009 besloot Hugo zich verder te verbreden en verdiepen op dit vakgebied en ging bij theaterschool de Trap in Amsterdam de vooropleiding theater en toneel acteren volgen. In 2014 kreeg Hugo na een geslaagde auditie de mogelijkheid om ook bij theaterschool de Trap de vakopleiding film en televisie acteren te volgen. Docenten waren o.a.: Actrice Marianne Vloetgraven, Filmmaker Ruud Schuitemaker en Regisseur Ron Termaat. Op 7 juni 2015 mocht Hugo zijn certificaat voor deze geslaagde vakopleiding in ontvangst nemen.

In November 2016 heeft Hugo zich wat meer verdiept in het vak van trainingsacteur, ook om dit te kunnen gaan inzetten in de ouderen- en dementiezorg. Op de Hebbes Academy, met als docent Arianda Schepens, volgde Hugo een korte opleiding tot trainingsacteur. De behandelde methodieken waren o.a.: Feedback, rollenspel, voorbereiding, werkvormen en veel voorkomende communicatiemodellen.

Download CV Hugo de Graaf

Back To Top