skip to Main Content

Sinds 2013 ontmoet marskramer Job ouderen met dementie!

Wie is die jarige Job…?
 
Volgend jaar (in 2023) viert Marskramer Job alweer zijn 10 jarig jubileum. Ontmoet, ervaar en beleef!
 
Hugo de Graaf: Een bijzonder contact met ouderen met dementie.
 
Het typetje marskramer Job is ergens in het jaar 2013 ontstaan. In de eerste jaren bezocht ik als marskramer Job alleen de verzorgings- en verpleeghuizen waar ik op dat moment werkzaam was. Toen mijn oma de ziekte van Alzheimer kreeg en naar een verpleegafdeling verhuisde, kwam ik een keer verkleed als marskramer Job op de huiskamer van mijn oma. Zorgmedewerkers waren erg enthousiast en vroegen of ik vaker als Job wilde komen. Ik besefte dat marskramer Job zijn horizon moest gaan verbreden. Een marskramer is per slot van rekening een reiziger. Hoe mooi zou het dan zijn om nog meer ouderen met dementie met een bezoek te kunnen verblijden.
 
Sindsdien bezoek ik als marskramer Job ook ouderen met dementie in andere verzorgings- en verpleeghuizen. Met mijn pet op, koffer in de hand en mijn stofjas vol met prachtige herinneringen aan vroeger, stap ik letterlijk in de belevingswereld van ouderen met dementie. Mijn bezoek is vooral afgestemd op de persoonlijke behoeftes van de ouderen.
 
Juist door geen plan of doel te stellen, ontstaat vaak ruimte voor de mooiste contactmomenten. Een bijzonder contact waarin je de mens achter de dementie beter leert kennen en begrijpen. Ieder mens heeft een verhaal met zijn eigen geschiedenis en levenservaringen. Dat zie je in het persoonlijke contact op wonderbaarlijke wijze weer terugkomen. In het contact probeer ik via alle zintuigen een ingang te ontdekken om vervolgens een spel op gang te brengen of herinneringen op te halen. Mijn kracht ligt in de benadering; een rustig, onbevangen contact en interactie die zorgen voor een glimlach, maar soms ook voor een traan. 
Graag neem ik jullie mee in deze bijzondere ontmoetingen in de wereld van ouderen met dementie. 
 
 “Zo waardevol die extra aandacht en bijzonder dat het je dan weer lukt om net die goede snaar te raken om bij de bewoner een lach op het gezicht te toveren of er een lekker gek moment van te maken!”   
 
S. Bonnecroy, Welzijnscoach
 
Jubileum aanbiedingen in 2023!!!
 
Bij de allereerste boeking in 2023 krijgt uw organisatie een koffertje met activerende materialen cadeau. Bent u de 5de 10de of 15de die een bezoek van Marskramer Job boekt, dan ontvangt u een leuke Job-tas met daarin verschillende zintuig- en reminiscentiematerialen.
Bij een pakket van 5 bezoeken van marskramer Job krijgt uw organisatie 10% korting bij het eerste bezoek en een 4-delige marskramer Job kaartenset. 
 
Voor meer informatie stuur gerust een berichtje via het onderstaande mailadres. Graag tot dan…
 
Hugo de Graaf als Marskramer Job
hugodegraaf@hotmail.com 
 
 
 
Back To Top